30 јануара, 2023

Sajt se bavi zanimljivostima iz sveta tenisa. Sve aktuelnosti iz sveta tenisa čekaju vas na jednom mestu.

Tehnika izvođenja servisa

Da li znate kako se pravilno izvodi servis u tenisu?

Pre svega, servis je udarac kojim se započinje poen. Igrač započinje poen bacanjem loptice u vazduh i udaranjem iste tako da nakon udarca padne u suprtono servis polje bez dodira mreže.

Šta je važno kako bi se izvela pravilna tehnika serviranja?

1.Položaj nogu

2.Položaj reketa

3.Bacanje loptice

4.Udaranje loptice

Prvo, noge. One su postavljene tako da ne gaze osnovnu liniju. Ukoliko igrač servira desnom rukom onda je leva noga ispred dok je desna iza. Kod levorukog igrača je obrnuta situacija.

Drugo, reket se postavlja iza leđa samog igrača, mora biti usmeren ravno prema gore. Kako se loptica baca, tako reket menja svoj položaj. Reket se pomera tako što se glava reketa spušta iza ramena igrača, pa se potom ponovo podiže prilikom udaranja loptice.

Potom, pre nego što se loptica baci, igrač treba da ispruži ruku. Važno je da se loptica ne uzima u šaku već stiska vrhovima prstiju (koriste se svih pet). Kod serviranja ravnog servisa, loptica se baca ravno prema gore, kod serviranja slajs servisa, njen let treba biti usmeren malo ka desnoj strani. Naravno ukoliko je igrač desnoruk.

I za kraj, nakon bacanja loptice, ona se udara i potrebno je da igrač ubaci lopticu dijagonalno u protivnikovo servis polje. Loptica se udara sredinom reketa ukoliko se izvodi ravan servis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Kontakt: official@naterenu.com | Newsphere by AF themes.