10 јуна, 2023

Sajt se bavi zanimljivostima iz sveta tenisa. Sve aktuelnosti iz sveta tenisa čekaju vas na jednom mestu.

Banja Luka – grad svetskog tenisa, uskoro počinje Srpska Open!

Za 6 dana u Banjaluci počinje "Srpska open", ATP turnir Serije 250.

Banjaluka će biti rame uz rame sa Barselonom i Minhenom, a na turniru ATP 250 osim prvog tenisera sveta Novaka Đokovića igraće još nekoliko velikih teniskih zvezda.

Među njima biće Stan Vavrinka, Gael Monfis, Andrej Rubljov, a kako su najavili organizatori, očekuje se dolazak pet-šest tenisera iz Top 20 ATP liste te još deset takmičara s liste 250.

Zbog toga je park „Mladen Stojanović“ postao veliko gradilište gde se grade novi teniski tereni, ali i multifunkcionalna dvorana sa 3.000 sedećih mesta, piše sarajevski portal „Klix“.

„Mašine su svakog dana na terenu, a već sve polako dobija svoje obrise i biće završeno do početka turnira. Planirano je da stadion, odnosno, dvorana, bude tokom turnira otvorenog tipa, a da nakon završetka turnira bude pokrivena i pretvorena u multifukcionalnu dvoranu“, navodi se.

Draško Milinović, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske je rekao da su imali pravi izazov pred sobom te da sve ide po planu kako bi Banjakuka imala jedan od najvećih događaja u istoriji Republike Srpske.

„Blizu smo kraja i verujem da ćemo ispoštovati rokove te se predstaviti u najboljem svetlu. Prenos ovakvog turnira ide u preko 130 zemalja širom sveta. Banjaluka je među 39 gradova koji će imati čast ugostiti ATP 250 turnir i to dovoljno govori o prilici za promociju“, rekao je Milinović.

Milinović je dodao da će gradski park postati centar druženja, kako sportskog tako i kulturnog, a tokom turnira biće upriličeno i druženje u teniskom selu gde će se ulaz plaćati 5 KM (oko 300 dinara), a posetioci će imati priliku i da osvoje ulaznice za teniske mečeve.

„Srpska open“ je na programu od 16. do 23. aprila.

Foto: ig: draskostanivukovic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Kontakt: official@naterenu.com | Newsphere by AF themes.