4 децембра, 2022

Sajt se bavi zanimljivostima iz sveta tenisa. Sve aktuelnosti iz sveta tenisa čekaju vas na jednom mestu.

ATP kaznio Vimbldon, Đoković ostaje bez prvog mesta

ATP je doneo odluku da oduzme bodove Vimbldonu, kao odgovor na sankcionisanje ruskih i beloruskih igrača.

ATP ih je zbog toga kaznio oduzimanjem bodova, što znači da se bodovi ne računaju, ali da finansijske nagrade ostaju na snazi.

“Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja. Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i neradom ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang liste sa Vimbldona za 2022. Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini. Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja”, zvanično je objavljeno.

U saopštenju takođe stoji da će se bodovi dodeljivati za ostale turnire u Velikoj Britaniji poput Kvinsa i Istborna, a na njima takođe neće biti ruskih i beloruskih sportista.

Novak Đoković je aktuelni šampion Vimbldona i on gubi 2.000 bodova u ovom slučaju, dok drugoplasirani Danil Medvedev i trećeplasirani Aleksandar Zverev izgubiti 180 bodova zbog slabijeg plasmana, jer su ispali u četvrtom kolu.

Da se sada oduzmu bodovi, lista bi izgledala ovako:

1. Danil Medvedev 7800 poena

2. Aleksandar Zverev 6895

3. Novak Đoković 6660

4. Stefanos Cicipas 5965

5. Rafael Nadal 5525

Bilo kako bilo, velike su šanse da posle Vimbldona Novak Đoković neće biti prvi igrač sveta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Kontakt: official@naterenu.com | Newsphere by AF themes.